Udruga Asertivno djelovanje za razvoj i popularizaciju ključnih aktivnosti društva angažirala 17.11.2023. održavanje seminara s tri stručnjaka o zdravoj prehrani. Prezentacije su započele u 09:00 h Stručnjaci su sudionicima podijelili prezentacije i pokrenuli zajedničku raspravu o utjecaju loše prehrane na zdravlje. Prezentacija seminara je završila u 18:00 h.
- Ivana Bebek Bašić
- Ivana Bradarić
- Lucija Crnković
Prvi stručnjak izabrao je temu Debljina kao epidemija: posljedice loše prehrane za tijelo. Debljina može povećati rizik od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su srčane bolesti, dijabetes i bolesti mišićno-koštanog sustava. Važno je prepoznati kako u svakodnevnom životu potrebno konzumirati što više svježeg voća, povrća, nemasnih proteina i cjelovitih žitarica imaju ključnu ulogu u prevenciji debljine.
Idući stručnjak obradio je temu o fast food restoranima i utjecaju brze hrane na zdravlje čovjeka. Naziv seminara je Brza hrana, spor život: Utjecaj loše prehrane na zdravlje u kojem se govori o edukaciji ljudi kako brza hrana se sastoji od visokog udjela šećera, masti i aditiva, ozbiljne negativne učinke na zdravlje, tipa pretilosti, srčane bolesti, dijabetes i druge kronične bolesti. U nastavku možete pročitavati seminar u cijelosti.
Posljednji stručnjak Lucija Crnković pričala je o temi Zdravlje na tanjuru. Seminar je isticao kako svakodnevna loša i neredovita prehrana sa nedovoljnom količinom nutritivnih sastojaka odraziti na opće stanje organizma. Među odraslim osobama u 2017. godini, loša prehrana uzrokovala je 10,9 milijuna smrtnih slučajeva, što čini 22% svih smrtnosti. U nastavku se seminar u cijelosti.
SADRŽAJ OBJAVE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST UDRUGE ASERTIVNO DJELOVANJE ZA RAZVOJ I POPULARIZACIJU KLJUČNIH AKTIVNOSTI DRUŠTVA.



